Tuotteen lisääminen ostoskoriin onnistui Siirry ostoskoriin
Jotain meni pieleen
Ei varastossa

Ruoka, kulttuuri ja oppiminen

Näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin

Janhonen-Abruquah Hille, Vieltojärvi Matleena ja Palojoki Päivi

Tämä kirja on muotoutunut lukuvuoden 2011–12 aikana Helsingin yliopiston kotitalousopettajan koulutusohjelman opettajien, graduvaiheen opiskelijoiden ja tohtoriopiskelijoiden tutkimustyön tuloksena. Kirjan tarkoituksena on kokoavasti pohtia ruokatutkimuksen menetelmiä erilaisista tutkimuksellisista näkökulmista käsin. Tavoitteena on nostaa esiin menetelmällinen moninaisuus, jollaista tarvitaan, kun tutkitaan moniulotteista ilmiötä syöminen ja ruoanvalmistus. Artikkelikokoelman läpäiseviä teemoja ovat ruoanvalinta, ruoan valmistaminen, ruokakulttuuri, tutkimusmenetelmälliset valinnat ja oppiminen. Niitä tarkastellaan arjen ja kotitalousopettajan koulutuksen kontekstissa. Kirjassa on kahdeksan artikkelia, joiden näkökulmissa yhdistetään kasvatustieteen, yhteiskuntatieteiden, historiatieteiden ja työntutkimuksen näkökulmia.

Kirja

19 €

  • Julkaisija Opettajankoulutuslaitos (Helsingin yliopisto)
    Julkaisuvuosi 2012
    Sivumäärä 130
    Kieli Suomi
    Sarjat
    Ulkoasu B5,pehmeäkantinen
    ISBN 9789521083112
    ISSN 1798-713X