Lue digitaalisia julkaisuja eUnicontentissa!

eUnicontent on Unicontentin lukualusta, joka toimii selaimessa. Lukualustalla voi lukea, tehdä muistiinpanoja ja tallentaa muistiinpanot omalle laitteelle.

Lukualustan käyttöä varten sinun tulee rekisteröityä Unicontentin käyttäjäksi. Omat eUnicontent julkaisusi löytyvät oston jälkeen oman tilin lataukset-sivulta.

 

Menu: Full Screen, tallentaminen, tulostaminen ja Dark mode-näkymä

Julkaisu avautuu ensimmäisenä lukunäkymään josta pääset helposti siirtymään Full Screen -tilaan klikkaamalla Menu-valikon alta löytyvää Full Screen painiketta. Takaisin pääset näppäimistösi Esc-painikkeella tai klikkaamalla Exit Full Screen, joka löytyy myös Menu-valikosta.

Suosittelemme hyödyntämään myös lukualustan tummaa Dark mode -tilaa. Sen sanotaan vähentävän silmiesi ja laitteesi akun kuormitusta.

Menu valikon kautta voit myös tulostaa ja tallentaa julkaisun, joko tekemiesi merkintöjen kanssa tai ilman.

 

Sisällön selaus

Klikkaamalla Panel-painiketta saat näkyviin julkaisun sisältämät sivut esikatselukuvina ja voit selata julkaisua ja siirtyä haluamallesi sivulle. Voit myös poistaa, järjestellä uudelleen tai lisätä sivuja julkaisuun ja tehdä lisättyihin sivuihin omia muistiinpanoja.

 

Sivujen asettelu

View controls valikosta voit valita miten julkaisun sivut näytetään alustalla. Esimerkiksi sivut voidaan näyttää yksittäin, vierekkäin tai jonossa.

 

Sivun liikuttaminen

Voit panoroida eli liikuttaa julkaisua raahaamalla sitä.

 

 

Valinta

Voit maalata tällä työkalulla halaumasi tekstialueen, jonka jälkeen aukeaa pikavalikko esim. alleviivauksen tai muistiinpanon tekemiseen. Voit myös aktivoida työkalulla oman merkintäsi poistamista tai liikuttamista varten.

 

Muistiinpanojen ja merkintöjen tekeminen

Unicontent lukualustassa on kolme erilaista näkymää: View, Annotate ja Shapes. View on ns. perusnäkymä. Annotate-painikkeen alta saat näkyviin työkalut erilaisten muistiinpanojen ja alleviivausten tekemiseen ja Shapes-painikkeesta piirtotyökalut.

Unicontentissa on käytössä automaattinen tallennus. Lukualusta tallentaa kaikki uudet muistiinpanot ja merkinnät julkaisuun 15s välein.

 

Annotate – Muistiinpanotyökalut

Klikkaamalla Annotate-näkymän aktiiviseksi, tulevat muistiinpanotyökalut näkyviin. Voit tehdä näillä työkaluilla julkaisuun omia merkintöjä, jotka tallentuvat julkaisuun.

 

Shapes – Piirtotyökalut

Klikkaamalla Shapes-näkymän aktiiviseksi, tulevat erilaiset piirtotyökalut näkyviin. Voit piirtää esimerkiksi erilaisia kuvioita tai ns. vaapan käden viivaa. Nuoli ikoneita käyttämällä voit kumota tai palauttaa lisäämäsi merkinnän. Pyyhekumilla voit poistaa omia merkintöjäsi. Pyyhekumilla voi poistaa kerralla esim. kokonaisen tekstikappaleen alleviivauksen tai pyyhkiä omasta piirroksesta osan pois.

 

Sanahaku

Suurennuslasikuvakkeesta voit tehdä hakuja julkaisun sisältöön. Tämä haku ei kohdistu käyttäjän tekemiin muistiinpanoihin.

 

 

Kommentointi

Comments-painike avaa lukunäkymän oikeaan reunaan paneelin, jossa näkyy kaikki julkaisuun tekemäsi merkinnät ja muistiinpanot sivujärjestyksessä ja voit siirtyä täältä haluamaasi merkintään tai muistiinpanoon.

Voit poistaa tekemäsi muistiinpanon tai muokata sitä klikkaamalla kyseisen muistiinpanon aktiiviseksi ja tämän jälkeen klikkaamalla esiin tulevaa kolmea pistettä. Valitse ”Edit” tai ”Delete”. Poistaminen onnistuu näppäimistöltä myös Delete-näppäimellä.

 

Merkintöjen tallennus ja lukualustan sulkeminen

Jos olet Full screen näkymässä, klikkaa näppäimistösi Esc-painiketta tai valitse Menu-valikosta Exit Full screen. Tämän jälkeen voit kirjautua ulos käyttäjältäsi ja sulkea selaimen.

Unicontentissa on käytössä automaattinen tallennus, joka tallentaa uudet muistiinpanot ja merkinnät julkaisuun 15s välein. Jos olet juuri tehnyt uusia merkintöjä, muista siis odottaa 15s kunnes kirjaudut ulos ja suljet selaimen.

eUnicontent vaatii toimiakseen toimivan verkkoyhteyden. Mahdollisen verkkokatkon aikana tehdyt muistiinpanot eivät välttämättä tallennu tietokantaan.